Jakmile jsou data trvale smazána, nelze je obnovit prostřednictvím podpory Phrase.
Tento článek popisuje praktické aspekty ukládání dat ve Phrase. Právní aspekty jsou uvedeny v našich Smluvních podmínkách a bezpečnostní aspekty jsou uvedeny v Prohlášení o bezpečnosti.
Jakmile je uživatel smazán, původní uživatelský profil nelze obnovit ani znovu aktivovat. Místo toho vytvořte nový uživatelský profil.
Údaje v koši jsou uloženy po dobu 30 dnů a následně trvale odstraněny. Koš lze v případě potřeby také okamžitě vyprázdnit.
Poznámka
Koš existuje pouze v Phrase TMS.
-
Projekty, které nejsou aktivní (nejsou do nich přidávány nové zakázky ani aktualizovány aktuální zakázky) po dobu 12 měsíců, systém automaticky smaže (na stránce s projektem se zobrazí varování). Po odstranění projektu budou odstraněny i zakázky, analýzy a reference projektu. Ty budou uloženy po dobu 30 dnů v koši a poté budou trvale odstraněny. Překladové paměti a glosáře vybrané pro tento projekt odstraněny nebudou.
-
Životnost sdílených projektů se řídí kritérii zákazníka. Jakmile sdílený projekt není v profilu zákazníka k dispozici, zmizí také z organizace dodavatele.
-
Oznámení o ochraně osobních údajů podrobně popisuje, jak jsou ukládány další údaje.
Vytvoření nové zakázky v projektu nebo úprava podkladového souboru zakázky (ručně nebo přes API) v projektu prodlužuje životnost projektu.
Úprava obsahu zakázky v editoru neprodlužuje životnost projektu.
Až na několik výjimek jsou překladové paměti trvale uloženy až do konce smluvního období, dokud je uživatelé nesmažou.
Z profilů Phrase se odstraňují překladové paměti, jejichž platnost vypršela před více než 6 měsíci (uživatel nebyl přihlášen k uživatelskému účtu po dobu alespoň 6 měsíců, kdy je předplatné organizace aktivní).
Proces mazání:
-
Pokud platnost profilu vypršela před více než 6 měsíci, bude správce profilu informován e-mailem o přesunutí překladových pamětí profilu do koše.
-
Správce může zprávu ignorovat a překladové paměti budou po 30 dnech trvale odstraněny z koše. Aby nedošlo ke smazání, může se správce přihlásit do profilu, prodloužit předplatné a obnovit překladové paměti z koše profilu.
Abychom předešli pochybnostem, mazání profilů uživatelů a jakéhokoli obsahu v profilu uživatelů po skončení smlouvy organizace s Phrase se řídí našimi zásadami uchovávání údajů a je v souladu s našimi Smluvními podmínkami.
Phrase denně zálohuje data v rámci celého systému. Uživatelé mohou zálohovat data následujícími způsoby:
Chcete-li zálohovat základní data projektu, stáhněte si následující:
-
Původní soubory
-
Soubory MXLIFF (nebo jeden sloučený soubor MXLIFF)
-
Dokončené soubory
Zákazníci s edicemi s API mohou k automatizaci zálohování dat použít Phrase API.
Údaje o projektu
Vzhledem k povaze úložiště Phrase Strings jsou všechna data týkající se projektu trvale uložena, dokud je uživatelé nesmažou. To zahrnuje mimo jiné: Spaces, nastavení projektu, snímky obrazovky, nahrané soubory, objednávky, komentáře, větve, zakázky, distribuce OTA.
Phrase Strings nemá koš. Obsah smazaný uživatelem, včetně jazyků, klíčů, překladů a nahraných souborů, je okamžitě odstraněn a uživatel jej nemůže obnovit. Smazání jazyka také odstraní všechny překlady pro tento jazyk. Před smazáním data zálohujte.
Smazaný projekt Strings lze na vyžádání obnovit prostřednictvím podpory Phrase. Obsah uvnitř projektu (klíče, překlady atd.) nelze po smazání obnovit.
Webhooky
Údaje o doručení webhooků se po 30 dnech automaticky smažou.
Oznámení
Oznámení v aplikaci se po 90 dnech automaticky smažou.
Asynchronní stahování
Asynchronní exporty souborů s kódem jazyka se ukládají po dobu 3 dnů a poté se automaticky odstraní.
Záloha dat
Doporučujeme uživatelům, aby pro pravidelné stahování základních dat z projektu využívali Phrase Strings API. Mezi tato data patří:
-
Soubory kódů jazyka
-
Vlastní metadata
-
Glosáře (termíny, překlady)