Phrase Studio

Spolupráce na projektu a revize (Studio)

Obsah je strojově přeložen z angličtiny s použitím Phrase Language AI.

Vlastník projektu může sdílet soukromé projekty s ostatními uživateli ze stejné organizace, kteří již dříve používali aplikaci Studio.

Uživatelé s přístupem mohou zobrazit sdílené a veřejné projekty zapnutím možnosti Týmové projekty na stránce Moje nahrávky.

Na stejném projektu může současně spolupracovat více uživatelů. Každý aktivní uživatel je v editoru znázorněn ikonou a veškeré změny provedené jedním uživatelem jsou pro ostatní okamžitě viditelné. Kliknutí na ikonu spolupracovníka vás přenese přímo na segment, který právě upravuje.

Chcete-li sdílet soukromý projekt, postupujte podle těchto kroků:

  1. Na stránce projektu klikněte na ikonu tří teček Další možnosti a vyberte Sdílet.

    Zobrazí se okno Sdílet projekt.

  2. Vyhledejte uživatele bez přístupu podle jména nebo e-mailu, případně je najděte procházením seznamu.

  3. Klikněte na Sdílet vedle požadovaného uživatele (uživatelů).

    Vybraní uživatelé se přidají do seznamu Uživatelé s přístupem.

  4. Sdílení potvrďte kliknutím na Uložit změny.

    Projekt bude sdílen s vybranými uživateli.

V případě potřeby můžete konkrétnímu uživateli odebrat přístup kliknutím na Odebrat přístup v okně Sdílet projekt.

Revize segmentů

Segmenty přepisu, překladu a dabingu nejsou ve výchozím nastavení revidovány. Nerevidované segmenty jsou v editoru označeny prázdným šedým kolečkem grey_circle.jpeg.

Uživatelé s přístupem k projektu mohou označit jednotlivé segmenty titulků jako revidované, aby mohli sledovat stav revize napříč jazyky, zjistit, který obsah zkontroloval člověk, a získat přehled o celkovém stavu dokončení projektu.

U každé karty a cílového jazyka vybraných v editoru ukazuje procento průběhu revize, kolik segmentů bylo označeno jako revidovaných.

Procento průběhu revize projektu zobrazené na stránce Moje projekty představuje průměrný průběh revize napříč všemi jazyky. Při najetí myší se zobrazí rozpis podle jazyků.

Chcete-li označit segment jako revidovaný, postupujte podle těchto kroků:

  1. V editoru najeďte myší na segment na požadované kartě a v požadovaném cílovém jazyce, aby se zobrazil panel nástrojů akcí.

  2. Vyberte Označit jako revidované green_checkmark.jpeg.

    U segmentu se zobrazí zelený indikátor revidovaného segmentu green_checkmark.jpeg a procento průběhu revize se aktualizuje.

  3. Kliknutím na Uložit nyní změny použijete.

V případě potřeby najeďte myší na zelený indikátor revidovaného segmentu a klikněte na Zobrazit podrobnosti, abyste zjistili, kdo segment revidoval a kdy.

Pokud se revidovaný segment aktualizuje opětovným přepisem, opětovným překladem nebo změnou provedenou uživatelem (např. úpravou textu), jeho stav se změní na Zatím nerevidováno. Když uživatel ručně označí segment jako nerevidovaný, stav se změní na Nerevidováno uživatelem [username] spolu s časovým razítkem.

Stav projektu zobrazený na stránce Moje projekty (například Dokončeno) se nastavuje automaticky. Indikuje, zda bylo zpracování, jako je přepis a překlad, dokončeno pro všechny soubory v projektu. Jakmile se dokončí zpracování všech souborů, stav se změní na Dokončeno. Pokud některý krok selže, u projektu se zobrazí stav Selhalo. Stav nelze změnit ručně.

Stav Dokončeno neznamená, že obsah zkontroloval člověk. Průběh revize se u každého jazyka sleduje samostatně pomocí výše popsaného procenta průběhu revize, takže projekt může mít stav Dokončeno, i když průběh jeho revize zůstává na 0 %.

Byl pro vás tento článek užitečný?
★ ★ ★ ★ ★

Sorry about that! In what way was it not helpful?

The article didn’t address my problem.
I couldn’t understand the article.
The feature doesn’t do what I need.
Other reason.

Note that feedback is provided anonymously so we aren't able to reply to questions.
If you'd like to ask a question, submit a request to our Support team.
Thank you for your feedback.