Uživatelé a jejich role

Projektový manažer (TMS)

Obsah je strojově přeložen z angličtiny s použitím Phrase Language AI.

Projektoví manažeři mají na starosti řízení projektů, vytváření nebo úpravy projektů, vytváření přiřazení, správu TM, TB a zdrojů.

Ačkoli mají projektoví manažeři téměř stejná práva jako administrátor, nemohou zobrazit ani upravit předplatné. Pokud PM zároveň působí jako lingvista, lze použít i nastavení .

Vlastníci

PM může být přiřazen jako vlastník projektu, šablony projektu, TM nebo TB vytvořené jiným uživatelem a získá stejná uživatelská práva, jako kdyby je vytvořil sám.

Oprávnění PM lze nastavit tak, aby neměli právo zobrazovat/upravovat/mazat projekty vytvořené jinými uživateli, pokud PM není nastaven jako vlastník projektu.

Vlastník zakázky

Kromě toho, že jsou projektoví manažeři a administrátoři vlastníky celého projektu, šablony projektu, TM nebo TB, mohou se stát také vlastníky úloh. Každý uživatel, který importuje úlohu do projektu, se automaticky stává vlastníkem úlohy a dostává oznámení o změnách stavu takových úloh.

Pokud nejste obeznámeni s úlohami projektového manažera, podívejte se do Průvodce pro rychlý začátek.

Nastavení uživatelských práv projektového manažera

Uživatelská práva projektových manažerů nastavuje administrátor a v případě potřeby mohou být velmi omezující.

Pokud je projektový manažer přiřazen jako poskytovatel, mají jeho oprávnění PM přednost. Například pokud má PM přístup omezený na konkrétní obchodní jednotku a je přiřazen k úloze v jiné jednotce, nebude k ní mít přístup.

Uživatelská práva PM nastavíte takto:

  1. Na stránce Uživatelé vyberte uživatele a klikněte na Upravit.

    Otevře se stránka Upravit.

  2. Zajistěte, aby Role byla Projektový manažer.

    Zobrazí se nastavení specifická pro roli projektového manažera.

  3. Vyberte požadovaná omezení a klikněte na Uložit.

    Nastavení se použije na vybraného uživatele.

Přístup a oprávnění projektového manažera

Administrátoři a projektoví manažeři, kteří mají příslušná oprávnění, mohou pro ostatní uživatele s rolí projektového manažera (PM) konfigurovat následující nastavení:

Projekty

Nastavení

Popis

Vytvářet projekty

Umožňuje PM vytvářet nové projekty (výchozí: povoleno).

Prohlížet projekty vytvořené jinými uživateli

Umožňuje PM zobrazit projekty vytvořené jinými uživateli. PM vidí tyto projekty v seznamu projektů a může přímo otevřít stránku každého projektu.

Upravovat projekty vytvořené jinými uživateli

Umožňuje PM upravovat projekty vytvořené jinými uživateli.

Odstraňovat projekty vytvořené jinými uživateli

Umožňuje PM mazat projekty vytvořené jinými uživateli.

Přístup omezen pouze na projekty vybraných klientů

Omezuje přístup PM pouze na projekty přiřazené vybraným klientům.

Přístup omezen pouze na projekty vybrané divize

Omezuje přístup PM pouze na projekty přiřazené vybraným obchodním jednotkám.

Přístup pouze k projektům vybraných zákazníků

Omezuje přístup PM pouze na vybrané kupující. Prázdný výběr znamená bez omezení.

Šablony projektu

Nastavení

Popis

Vytvářet šablony projektu

Umožňuje PM vytvářet nové šablony projektů.

Prohlížet šablony projektů vytvořené jinými uživateli

Umožňuje PM zobrazit šablony vytvořené jinými uživateli. PM nemůže otevřít šablonu vytvořenou jiným uživatelem, aby si zobrazil její podrobnosti.

Upravovat šablony projektů vytvořené jinými uživateli

Umožňuje PM upravovat šablony vytvořené jinými uživateli.

Odstraňovat šablony projektů vytvořené jinými uživateli

Umožňuje PM mazat šablony vytvořené jinými uživateli.

Přístup omezen pouze na šablony projektů vybraných klientů

Omezuje přístup PM pouze na šablony přiřazené vybraným klientům.

Přístup omezen pouze na šablony projektů vybrané divize

Omezuje přístup PM pouze na šablony přiřazené vybraným obchodním jednotkám.

Překladové paměti (TMS)

Nastavení

Popis

Vytvářet TM

Umožňuje PM vytvářet nové TM.

Prohlížet TM vytvořené jinými uživateli

Umožňuje PM zobrazit TM vytvořené jinými uživateli. PM vidí tyto TM v seznamu TM a může přímo otevřít stránku každého TM.

Upravovat TM vytvořené jinými uživateli

Umožňuje PM upravovat TM vytvořené jinými uživateli.

Odstraňovat TM vytvořené jinými uživateli

Umožňuje PM mazat TM vytvořené jinými uživateli.

Stahovat TM vytvořené jinými uživateli

Umožňuje PM exportovat TM vytvořené jinými uživateli.

Nahrávat obsah do TM vytvořených jinými uživateli

Umožňuje PM importovat do TM vytvořených jinými uživateli.

Přístup omezen pouze na TM vybraných klientů

Omezuje přístup PM pouze k TM přiřazeným vybraným klientům.

Přístup omezen pouze na překladové paměti vybrané divize

Omezuje přístup PM pouze k TM přiřazeným vybraným obchodním jednotkám.

Term Bases (TBs)

Nastavení

Popis

Vytvářet TB

Umožňuje PM vytvářet nové TBs.

Prohlížet TB vytvořené jinými uživateli

Umožňuje PM zobrazit TBs vytvořené jinými uživateli. PM vidí tyto TBs v seznamu TBs a může přímo otevřít stránku každého TB.

Upravovat TB vytvořené jinými uživateli

Umožňuje PM upravovat TBs vytvořené jinými uživateli.

Odstraňovat TB vytvořené jinými uživateli

Umožňuje PM mazat TBs vytvořené jinými uživateli.

Stahovat TB vytvořené jinými uživateli

Umožňuje PM exportovat TBs vytvořené jinými uživateli.

Nahrávat obsah do TB vytvořených jinými uživateli

Umožňuje PM importovat do TBs vytvořených jinými uživateli.

Schvalovat termíny v TB vytvořených jinými uživateli

Umožňuje PM schvalovat termíny v TBs vytvořených jinými uživateli.

Přístup omezen pouze na TB vybraných klientů

Omezuje přístup PM pouze k TBs přiřazeným vybraným klientům.

Přístup omezen pouze na slovníky vybrané divize

Omezuje přístup PM pouze k TBs přiřazeným vybraným obchodním jednotkám.

Uživatelé

Nastavení

Popis

Vytvářet uživatele

Umožňuje PM vytvářet nové uživatele.

Prohlížet uživatele vytvořené jinými uživateli

Umožňuje PM zobrazit uživatele vytvořené jinými uživateli. PM je vidí v seznamu uživatelů a může přímo otevřít stránku každého uživatele.

Upravovat uživatele vytvořené jinými uživateli

Umožňuje PM upravovat uživatele vytvořené jinými uživateli.

Odstraňovat uživatele vytvořené jinými uživateli

Umožňuje PM mazat uživatele vytvořené jinými uživateli.

Klienti, domény, subdomény

Nastavení

Popis

Vytvářet klienty, domény, subdomény

Umožňuje PM vytvářet nové klienty, domény a subdomény.

Prohlížet klienty, domény, subdomény vytvořené jinými uživateli

Umožňuje PM zobrazit klienty/domény/subdomény vytvořené jinými uživateli. PM je vidí v seznamech klientů/domén/subdomén a může přímo otevřít stránku každého klienta/domény/subdomény.

Upravovat klienty, domény, subdomény vytvořené jinými uživateli

Umožňuje PM upravovat klienty/domény/subdomény vytvořené jinými uživateli.

Odstraňovat klienty, domény, subdomény vytvořené jinými uživateli

Umožňuje PM mazat klienty/domény/subdomény vytvořené jinými uživateli.

Hlavní panely analytiky

Řídí úroveň přístupu k Analytics dashboardům. K dispozici jsou tři úrovně:

  • Zobrazit všechna data organizace.

  • Zobrazit pouze data z projektů, které projektový manažer vlastní.

  • Žádný přístup k dashboardům.

Dodavatelé

Nastavení

Popis

Vytvořit dodavatele

Umožňuje PM vytvářet nové dodavatele.

Prohlížet dodavatele vytvořené jinými uživateli

Umožňuje PM zobrazit dodavatele vytvořené jinými uživateli. PM nemůže otevřít dodavatele vytvořeného jiným uživatelem a zobrazit jeho podrobnosti.

Upravovat dodavatele vytvořené jinými uživateli

Umožňuje PM upravovat dodavatele vytvořené jinými uživateli.

Odstraňovat dodavatele vytvořené jinými uživateli

Umožňuje PM mazat dodavatele vytvořené jinými uživateli.

"other": {

Nastavení

Popis

Úprava globálního nastavení serveru

Umožňuje PM přístup ke všem ostatním nastavením kromě těch, která nabízejí samostatná přístupová práva (tj. projekty / šablony projektů / TM / TB / uživatelé / klienti, domény, subdomény / dodavatelé / Analytics dashboardy). Dále uděluje PM přístup k Phrase Language AI a portálu odesílatele.

Pokud jsou zadáni klient i obchodní jednotka, zobrazí se pouze projekty, šablony, TM nebo TB, které odpovídají oběma.

Byl pro vás tento článek užitečný?
★ ★ ★ ★ ★

Sorry about that! In what way was it not helpful?

The article didn’t address my problem.
I couldn’t understand the article.
The feature doesn’t do what I need.
Other reason.

Note that feedback is provided anonymously so we aren't able to reply to questions.
If you'd like to ask a question, submit a request to our Support team.
Thank you for your feedback.